Şedinţă de lucru la Cotul Morii

Marcel Răducan, ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale a convocat ieri o şedinţă de lucru pe şantierul de la Hînceşti, la care au participat toţi antreprenorii şi proiectanţii angajaţi şi antrenaţi în efectuarea lucrărilor de construcţii, unde s-a discutat despre situaţia la zi şi ultimele lucrări care se efectuează pe şantier.

În debutul şedinţei dl ministru a solicitat tuturor reprezentanţilor firmelor de construcţii să-şi mobilizeze forţele şi să activeze cu maximă responsabilitate, menţionând că astfel, se va reuşi soluţionarea problemelor instantanee şi realizarea în termenii stabiliţi a lucrărilor de construcţie a caselor pentru sinistraţi.

În cadrul întrevederii, s-a adus la cunoştinţă că pe sectorul unde va fi reconstruit satul Cotul Morii muncitorii au reuşit să sape şi să toarne cu beton circa 330 de fundaţii. De asemenea, aici există 6 puncte de racordare la energia electrică, iar pînă la sfîrşitul săptămînii urmează să fie construite drumurile din interiorul şantierului.

În satul Nemţeni muncitorii au reuşit să sape pînă astăzi peste 100 de fundaţii, dintre acestea circa 40 au fost turnate cu beton, există reţelele electrice, iar drumurile sunt practicabile.

În cazul în care, din motivul precipitaţiilor şi a timpului instabil nu este accesibilă o porţiune de traseu, la faţa locului există tehnica specială care asigură deplasarea transporturilor cu materialele de construcţii pînă la şantier.

Menţionăm că, lucrările de construcţie a caselor în perimetrul şantierul de la Hînceşti se desfăşoară în conformitate cu obiectivele stabilite.

La finalul întrevederii dl Marcel Răducan a specificat că este important să informăm, corect, societatea despre acţiunile care se desfăşoară pe şantierul Hînceşti. Astfel, în fiecare dimineaţă va fi plasată pe site-ul ministerului (www.mcdr.gov.md) o sinteză operativă a ultimelor lucrări de construcţie efectuate în raionul Hînceşti.


15 septembrie 2010

Serviciul de presă al Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale

Обсудить