Declarația PDM referitor la insistențele Prim-ministrului V.Filat, care privesc deciziile interne ale PDM

Gestul Prim-ministrului V.Filat de a rechema miniștri aflați pe listele electorale, nu este decît un gest populist, de natură să sugereze cetățenilor Republicii Moldova că doar dînsul ar fi responsabil în țara asta de procesul de guvernare, pe cînd restul partidelor s-ar gandi numai la campania electorală

Realitatea este că avem politicieni care, între a rupe vreascuri ca să facă focul în taberele de sinistrați sau a se fotografia demonstrativ în trenuri care merg către Odesa, au suficient timp să participe la toate meciurile de fotbal ale diverselor echipe din Republica Moldova.

Decizia ca miniștrii PDM să fie prezenți în lista electorală am luat-o din spirit de respect pentru cetățenii moldoveni, pentru că orice partid are datoria să pună pe lista electorală cei mai competenți oameni. În consecință, respectînd legea, i-am sugerat premierului să nominalizeze viceminiștrii pe locurile rămase libere. Subliniem că nu am cerut ca pe acele locuri rămase libere să fie nominalizați membrii PDM, respectiv nu putem fi acuzați de interes partinic.

Considerăm că prin faptul că premierul și alți lideri politici insistă să rămînă în funcții executive, nu este în primul rînd din responsabilitate, ci mai ales pentru a putea utiliza resursele statului pentru a-și face campanie electorală.

PDM promite cetățenilor moldoveni o campanie electorală constructivă, bazată pe prezentarea de proiecte naționale solide, nelăsîndu-ne atrași în jocurile populiste propuse de către un premier prea însetat de imaginea publică.

Обсудить