Владимир Москалёв: Жду персональных предложений (торг уместен)

Теперь вот думаю: наверное, тоже пора что-то начинать обещать и мне. Вдруг проголосуют? Уж очень хочется поддержать родную демократию.

Материал

Комментарии 6

Войти
 • С
  # Счачтливый
  Извините меня, недоумка, общественная палата-это где лечат идиотов от бредовых идей счастья с коммунистами? Тогда мне не туда.
 • Д
  # Дилетант
  Голоса избирателей это современная молдавская Свободно Конвертируемая Валюта крайне подверженная инфляции. Конвертируется во что угодно, но с одним Но: товарец скоропортящийся. Сегодня голоса стоят миллионы — и четко обозначены покупатели («красные», «желтые» и «зеленые» — не столь важно — покупают все). 28 ноября цена резко подскочит до максимального уровня. Но уже 29 числа — цена голоса — упадет до ноля. И на ближайшие четыре года — о значимости голоса для молд. политиков- можете забыть.
 • п
  # пророк
  Хотя ты и Дилетант, но ты прав. Конечно, никогда филаты, гимпы, лупы, воронины, и прочие не поменяют свои наворованные непосильным трудом, на то чтобы и все остальные жили безбедно. А наши голоса сегодня это для них валюта в будущем.
 • t
  # tirdea
  Tirdea e cam un neica nimeni. Sef de promotie la «Ion Creanga», mare branza. Iar de SNSPA — nu mai vorbim. Ia intrebati-l… ;) In rest, cu face-ul, cred ca aveti un pic de dreptate. Nu se simte de-al nostru. Si ii este deja cam totuna. De ce totuna? Pai, nu prea are charisma si nu prea are mare priza la public, si nici multa carte, nici tu proiecte cu europenii. Da' de colo saracia bate si la usa lui ca la toata lumea din tara asta independenta si saraca. Cum mai critica pana nu demult comunistii… iar acuma apara NIT-ul… Apanjamente...Ce sa mai vorbim… Are si el dreptatea lui, totusi. O viziune. Nu foarte diferita de comunisti. De aceea, nu provoaca mari mustrari de constiinta. S-o luam de la inceput. Care a avut loc in 1991, spune Tirdea. Statul RM a aparut in 1991. Si atunci erau rusofoni, unionisti, minoritati, oameni mai mult sau mai putin informati. Si atunci Romania era in criza, iar Rusia ne invada spatiul informational. Si atunci homines loci erau saraci. Diferenta mare e ca acum UE are o mare importanta in mentalul colectiv din Moldova.
  Ca orice etnie din RM si moldovenii (vorbim de etnie) au fost spalati pe creier. Daca ceilalti au devenit purtatori de cultura, civilizatie si limba rusa, moldovenii (erau si mai multi, erau majoritari, aveau republica lor, o limba literara...) s-au pastrat, s-au conservat. Destul de arhaici ca mentalitate. Asa erau in 1991. Ei, elita s-a romanizat. Lucru straniu, in conceptia unuia ca Tirdea.
  Revenim. Acuma,in 1991 toti aveau valori rusesti si sovietice. Asta era chestia comuna la majoritatea locuitorilor R Moldova. Si daca totul a inceput in 1991… Si daca tot traim intr-o tara… Sluju Respubliki Moldova (sic) De ce, marogel, nu am putea face o Elvetie, cu rusa limba de stat. Ne-am simti toti egali in ce priveste dreptul de a trai pe acest pamant. (Asta e e complexul strainului peste tot: El nu e de-al casei. Parca nu prea ar avea dreptul s-o duca bine intr-o tara straina. Asa simte. Dar si el e om si are dreptul la afirmare. Si lupta pentru asta. Cam cu ce are. De, ca tot omul. Si ca Tirdea, cateodata… Viata e grea, soarta — ingrata, ce vrei… Nado, Fedea, nada… Si tot e mai bine la televizor, decat ca Gheorge pe tractor). Uite, pe acest complex se poate face un ban cinstit. Cred ca oricarui minoritar ii surade ideea sa aiba drepturi de majoritar. Chiar daca nemtii, italienii, francezii si altii nu prea vor Elvetii in tarile lor, aici in Moldova este inca posibil. Dorinta exista, interesul exista, hai sa facem un ban. Pana la urma invingatorul e cu dreptatea si nu prea conteaza pentru societatea americana indienii americani. Oamenii traiesc si gata. E bine ca exista si dusmanul, elita unionista si romanizata. Fara dusman nu exista soldati, unde nu sunt soldati, nu exista solda. Fii de acord, lupta asta e foarte apropo, domnule Tirdea…
  Si asta e tot. In rest, administratie, politica externa, balanta demografica, coruptie, dezvoltare, UE sau CSI? Pe Tirdea nu-l intereseaza. Ca nu-i intereseaza nici pe cei cu banul. In fapt, stie ca distorsioneaza realitatea. Stie ca istoria nu a inceput in 1991, dar nu vrea s-o stie. Vrea sa traiasca. El si familia lui. Si are tot dreptul… Scopul mai totdeauna scuza mijloacele. La urma urmei sunt si mai rai… Asa-i ca am dreptate, uvajaemai Bogdan Caidarovici?!.. Cat despre textul scris, sigur e straniu ca moldovenii majoritari trebuie aparati tocmai de alolingvi, e straniu ca moldoveanul (etnic) e cu atat mai moldovean cu cat mai mult iubeste Rusia, Uniunea Sovietica, vorbeste cat mai rusificat si se separa cat mai mult de romani. Si mai e stranie si confundarea cetateniei cu etnia. Aruncarea la gunoi a ideii de etnie (care, Doamne, stii ca ne invrajbeste. De ce, Doamne...Ce mai, lucru rau...) da, aruncarea la gunoi a acestei idei e stranie. Fondarea moldovenismului polietnic (sic) pe baza lui Stefan cel Mare (sic), al carui stat nu mai exista, iar el insusi face parte din mentalul colectiv romanesc si nu are legatura cu minoritarii nostri este extrem de absurda. Sincer, probabil, neandertalienii sunt un fundament mai solid pentru elvetienii moldoveni. De la astia cu siguranta provenim cu totii, moldoveni sau alolingvi. Hai, ca mai vorbim si alta data… Pa, baieti.
 • Ф
  # Фред
  Если люди спокойно позволяющие себе навешивать лапшу на уши, т.е. просто верить обещаниям, не пытаясь разобраться в том, а каким способом, убедительно, аргументированно, желательно в цифрах, будет это реализованно, то эти люди заслуживают того, чтобы с ними обращались, как с дураками!
  Атоминизированное общество, т.е. разделённое и разобщённое будет всегда в дураках. Это всегда понимала буржуазия, и глядя на сегодняшнее общество, оно особо не утруждает себя доказательством своих обещаний. Приглядитесь к билбордам, и вы поймёте, что — это и есть реклама тех, за кого нельзя голосовать…
  Фред.
 • o
  # old
  Еще раз попытаюся напомнить, — Мы избиратели являемся для «культурных» кандидатов очень нужной
  туалентной бумагой, но как только кандидаты становятся депутатами, то эта бумага, т.е. народ,
  брезгливо отбрасывается за ненадобностью. В парламенте белых и пушистых не будет, надо голосо-
  вать за меньшее зло — определяйтесь, пока не поздно, и ОБЯЗАТЕЛЬНО голосуйте! Сегодня расклад такой, что ваш голос может быть решающим.