Expoziţie inedită de blazoane moldoveneşti şi spectacol cu elemente de cascadorii in execuţia scrimerilor în stil istoric dedicată Bătăliei de la Vaslui

Asociaţia Obştească „Scutul Moldovenesc” şi Federaţia de Luptă Naţională «VOIEVOD» din Republica Moldova susţinute de mai multe organizaţii neguvernamentale va omagia printr-un program cultural cei 536 de ani de la data Bătăliei de la Podul Înalt, purtat de marele voievod Ştefan cel Mare şi Sfînt împotriva oastei otomane. O dată istoria pentru poporul moldovenesc care i-a adus faima şi gloria lui Ştefan în întreaga Europă. Bătălia de la Podul Înalt sau Bătălia de la Vaslui, a adus libertate şi continuitate tradiţiilor şi valorilor creştine nu doar în Moldova dar şi în centrul şi estul Europei. Potrivit cronicilor, armatele aliate creştine moldo-maghiaro-polone au repurtat o victorie de răsunet pe 10 ianuarie 1475 ceea ce a stopat cucerirea mai multor cetăţi de importanţă strategică la acea vreme.

Programul cultural care va incepe la ora 09:30 la Catedrala Nașterea Domnului
din Chișinău pentru pomenirea celor care şi-au dat sufletul pentru neam şi ţară.
La ora 10:30 la Monumentul lui Ştefan cel Mare vor fi depuse flori.
Cu incepere de la ora 11:00 programul va continua cu o expoziţie inedită a drapelelor moldoveneşti la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”.

Scopul acestei acţiuni este de a readuce în atenţia noii generaţii importanţa evenimentului din data de 10 ianuarie 1475 de la Vaslui. Promovarea valorilor naţionale prin intermediul istoriei şi culturii.

Обсудить