"President" pentru fostul preşedinte

Cărţi, suvenire, cognac, dar şi... dispoziţie bună – toate au fost cadourile oferite pentru cel de-al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, care a împlinit astăzi 71 de ani.
Fostul şef de stat a fost felicitat de premierul Vlad Filat, preşedintele interimar Marian Lupu, primul preşedinte al Moldovei Mircea Snegur, dar şi de colegii din primul Parlament.

Premierul Vlad Filat a venit cu un buchet mare de trandafiri albi şi o sticlă de cogiac „President”:
- Asta este pentru noi. Eu vreau să vă spun că am convenit ca zilele următoare să avem cu domnul preşedinte o întâlnire şi ca să fie plină, am anticipat acest eveniment
- Dar eu trebuie să vin treaz?, a întrebat Petru Lucinschi.
- La întâlnire da, cum vom ieşi nu contează, a răspuns premierul Vlad Filat.

Preşedintele interimar i-a dăruit un pix, ca să scrie mai multe.

„Aţi fost persoana care a stat la baza formării Republicii Moldova, contribuţie foarte importantă. Vă dăruiesc un pix, pentru că aveţi acest har să scrieţi despre ce a fost şi cum a fost”, a menţionat Marian Lupu.

Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, nu a vrut să spună ziariştilor cu ce cadou a venit, menţionând doar că i-a dăruit... „dispoziţie bună şi suflet cald”.

La cei 71 de ani împliniţi, Petru Lucinschi spune că se simte mult mai bine decât atunci când era preşedinte de ţară.

„Eu când mă uit în paşaport nu-mi vine să cred...71 de ani am. Eu nu pot să spun la câţi ani mă simt, chiar fac aşa o mică retrospectivă şi vă spun sincer. În anii de tinereţe, eu nu spun de preşedinţie, că atunci era teribil, numai dureri de cap, dar acum... tfiu, tfiu, cum s-ar spune. Din punct de vedere al viziunilor mele, sunt absolut ca de vârsta dumneavoastră. Am foarte multe planuri, idei şi acum mă gândesc să am o serie de întâlniri pe la ministerele respective, că am nişte idei şi vreau să le expun”, a menţionat Petru Lucinschi.

Petru Lucinschi s-a născut pe 27 ianuarie 1940 în satul Rădulenii Vechi, raionul Floreşti.

Autor: Lina Susan
Sursa: hotnews.md

Обсудить