Radu Buşilă: Ce ascunde primarul Chirtoacă?

Primărul va spune ce salarii primesc angajaţii...după alegeri!

Ieri, 18. 04. 2011, la Curtea de Apel Chişinău, a avut loc următoarea şedinţă de judecată în dosarul dintre Asociaţia Juriştilor Creştin-Democraţi şi Primăria municipiului Chişinău privind refuzul neîntemeiat de a prezenta informaţiile privind mărimea salariilor ridicate lunar de către şefii de direcţii şi întreprinderi municipale.

Reprezentantul Primăriei Chişinău a solicitat amânarea şedinţei de judecată pentru o altă dată din motivul că acesta are o altă şedinţă la alt dosar, solicitare admisă de către judecătorul cauzei doamna Lidia Bulgac, amînînd examinarea cauzei pentru data de 13. 06. 2011.

Menţionăm că cererea de chemare în judecată a fost depusă la data de 17. 05. 2010 (adică, un an în urmă), iar în aceiaşi zi a fost înmânată primarului Chirtoacă. Judecătorul cauzei, doamna Lidia Bulgac a amânat toate şedinţele de judecată de pînă acum pentru date ulterioare.

Menţionăm că, primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă este atras în dosar în calitate de co-pîrît, ca persoană responsabilă de furnizarea informaţiei din cadrul primăriei, şi care conform prevederilor Art. 71 alin. (1) din Codul contravenţional, riscă o amendă de la 40 la 50 de unităţi convenţionale.

Considerăm că primarul Chirtoacă intenţionat tergiversează timp de un an examinarea dosarului respectiv, pentru a nu admite, pînă la data alegerilor, accesul publicului la informaţia privind modul utilizării banilor publici.

Primărul va spune ce salarii primesc angajaţii...după alegeri!

Cu respect,

Radu Buşilă,
Preşedintele Asociaţiei Juriştilor Creştin-Democraţi

19. 04. 2011

Обсудить