De cine sunt finanţaţi Noii Golani, Spirit Românesc, Deşteptarea, Garda de Fier, “Acţiunea 2012” ?!

Recent mai multe asociatii obstesti au sesizat Procuratura Generala cu privire la actiunile ilegale desfasurate de cei care posteaza in localitatile din republica abtibilduri cu un mesaj anticonstitutional “Aici e Romania”!

Cererea a fost inregistrata la secretariat si speram ca raspunsul organelor de ancheta nu va intirzia sa apara. In curind vom publica numele tuturor perosoanelor care sint implicate in aceste ilegalitati. Speram, cu suportul organelor de drept, sa aflam si numele real al finantatorilor unor proiecte care duc la instigare si ura dintre doua popoare inrudite iar termenul de autofinantare nu este nimic altceva decit un mit. Nu de putine ori am venit cu mai multe ipoteze care nu exclud posibilitatea ca in spatele acestor actiuni sa fie implicate si alte state decit Romania. Nu excludem nici varianta ca spiritele nationale din R. Moldova sa fie sustinute de politicieni romani care anterior au facut parte din fosta nomenclatura ceausista, persoane care si-au facut studiile la Moscova, au trecut scoala kgb-ista si ale altor structuri de forta. Ar fi regretabil sa aflam ca persoanele care se declara romani si vorbesc limba romana din R. Moldova sint victimile unor jocuri politice murdare, o moneda de schimb pentru anumite interese. Daca ar fi sa apelam la izvoarele istorice constatam cu regret ca nu ar fi o noutate sau o premiera. Evenimentele descrise de istoricii romani precum Lucian Boia sau cele intimplate in 1939 in urma evacuarii Basarabiei sunt doar citeva cazuri elocvente de tradare a neamului roman de peste Prut. Ceva mai recent aceleasi greve in masa sustinute de zeci de mii de tineri in 2003 in PMAN de la Chisinau, nu au avut sustinerea din partea Bucurestiului. Imi aduc aminte de declaratiile facute in acea perioada de fostul sef al Guvernului Adrian Nastase, aflat intr-o vizita la Moscova, ceva de genul “……….nu avem nimic cu ceea ce se intimpla la Chisinau…..” cam atit pentru cei care luptau pentru un drept de a studia istoria si limba romana. Regretabil este ca acest drept l-au impus si pina astazi tuturor cetatenilor din R. Moldova care studiaza o istorie interpretata pe placul bucurestenilor.

Una peste alta extremismul nationalist pro-roman este in plina floare ceea ce este regretabil. Vreau sa cred ca aceste persoane sint sutinuti de oricine numai nu de Guvernul de la Bucuresti. Ar fi contrar oricarei ratiuni ca un stat membru UE in conditii de criza economica sa faca donatii pentru niste activitati contrar normelor intrenationale prevazute in Carta ONU. Apreciez atentia acordata de Bucuresti R. Moldova si in mod special pentru faptul ca isi asuma rolul de mediator cu UE. Ma bucur sa aflu ca Radio Romania va difuza si pe teritoriul Moldovei, dupa ce Televiziunea Nationala Romana in iarna a primit unda verde si este retransmisa la noi. Citesc cu drag ziarul Adevarul si alte publicatii care in ultima perioada a impinzit mass-media din Moldova si care trebuie sa recunoastem contribuie la promovarea diversitatii de opinii si la ceea ce inseamna proces democratic. Nu inteleg insa care este motivul pentru care noi nu avem vreun post tv care ar difuza pe teritoriul Romaniei. Am mai multi prieteni care urmaresc stirile Mesager difuzate la TVR2, sint sigur ca numarul lor este mult mai mare si care sunt interesati de R. Moldova sub mai multe aspecte. Cultura moldoveneasca este interesanta oamenilor de rind, Pavel Stratan si multe alte exemple demonstreaza aceasta tendinta.Cu parere de rau nu exista o reciprocitate astfel incit si cetatenii de peste Prut sa cunoasca realitatea din R. Moldova, identitatea moldoveneasca si ceea ce intelegem noi prin a fi moldoveni, astfel incit sa eliminam orice bariera informationala si sa avem un dialog absolut normal. Sa evitam pe cit posibil forme de dialog extremist, gen “Aici e Romania”, si sa punem capat odata unor ONG-uri care prezinta pericol la adresa statalitatii R. Moldova si mai mult decit atit discrediteaza statul roman.


http://nicolaepascaru.com
Обсудить