Întrevedere între Igor Dodon și Alexander Kwasniewski

La Krynica, Igor Dodon a avut o întrevedere cu ex-Președintele Poloniei, Alexander Kwasniewski, actualmente Președinte al Fundației Kwasniewski.

Interlocutorii au trecut în revistă situația social-economică atît din Republica Moldova, cît și din Polonia, fiind evidențiat faptul consolidării perspectivelor de colaborare reciproc avantajoasă. În particular, Alexander Kwasniewski s-a arătat interesat de evoluțiile politice de la Chișinău, evocînd că și Polonia este în pregătiri electorale parlamentare din acest an. Astfel, a fost subliniat rolul determinant al partidelor politice în găsirea consensului orientat spre dezvoltarea societății prin promovarea reformelor propuse.

La fel, Igor Dodon și Alexander Kwasniewski s-au referit și la cooperarea dintre Institutul de Modernizare a Moldovei (IMM) și Fundația Kwasniewski. Părțile au atins înțelegerea vizavi de inițierea unor programe de burse pentru tineri, care vor contribui la extinderea cunoștințelor în domeniile promovate de IMM.

În cadrul Forumului de la Krynica, Igor Dodon a participat la discuțiile panelului “Viitorul social-democrației în Europa”. În intervenția sa, deputatul moldovean a reiterat părerea că în condițiile crizei economice și înrăutățirii situației sociale, partidele de orientare centru-stînga devin tot mai atractive și actuale pentru a veni cu soluții reale în interesele societății.

Обсудить