Voievod gata sa protesteze! Stop minciunii sovietice. Jos mina de pe Voeivodul Alexandru Ioan Cuza

Pseudo patriotii Moldovei impreuna cu Liga Tineretului Rus si-au reiterat inca o data politica antistatala, bolsevica, bazat pe nostalgia sovietica de acum citeva decenii care numai corespund realitatii si tenditelor actualei generatii.

Campania „Memoria generaţiilor” nu este nimic altceva decit o forma de manipulare in masa si o provocare politica ieftina si de prost gust. In conditiile in care tara este in prag de colaps politic, dezmembrata ideologic si teritorial, acest grup de diversanti nu fac nimic altceva decit sa incinte spiritele nationale.

Este ridicol sa schimbam denumirea strazilor care poarta numele unor personalitati emblematice pentru Republica Moldova pe alte nume ca Berzarin, Tolbuhin, Glavan, Malinovski, Kutuzov ş.a. care au avut o contributie infima pentru dezvoltarea tarii iar unii dintre ei au fost ofiteri din armata altui stat.

Actiunile acestor ONG-uri sunt similare grupurilor radicaliste, bolsevice de la inceputul secolului xx in Rusia care erau finantate din strainatate cu scopul de a destabiliza situatia interna.

„Restabilirea adevărului istoric referitor la denumirea străzilor din Chişinău”, este o aberatie. Cu tot respectul fata de veteranii celui de-al doilea razboi mondial numele celor care au cazut in razboi sunt amintite in fiecare oras din tara, localitati, au fost construite mai multe memoriale, monumente. Belski si multi altii au luptat impotriva unui regim antiuman insa meritul este al tutoror celor care au participat.

Cite strazi din Moscova poarta denumirea moldovenilor care au luptat in al doilea razboi mondial, de talia lui Belski? Cite strazi din orasele din Siberia poarta denumirea celor care au murit in constructia santierilor? Sunte doar citeva intrebari la care cu greu vom gasi un raspuns…

Anterior Patriotii Moldovei si Liga Tineretului Rus s-au adresat catre Federaţia de Luptă Naţională «VOIEVOD» pentru a ne alatura unor actiuni de protest. Am refuzat categoric sa fim partasi a unor manifestari lipsite de sens. Nu am acceptat niciodata ca Republica Moldova sa aiba doua limbi de stat ci doar una, limba moldoveneasca. Asa numitul bilingvism promovat de Liga Tineretului Rus este o forma de a ne impune limba rusa la nivel oficial. Nu suntem xenofobi dar in conditiile in care tindem spre o societate moderna, europeana, trebuie sa ne respectam si sa studiem limba de stat. Un efort in plus este binevenit pentru toti.

Mai mult decit atit am sesizat ca aceste structuri cu statul de asociatii obstesti si sub acoperisul asa zisei opiniei publice nu fac nimic altceva decit bussines electoral, aduna fonduri de la Moscova ca mai apoi sa intre in buzunarul cuiva. Ideea de ONG, voluntariat si interes national este ceva strain pentru Liga Tineretului Rus si pseudo – patriotii Moldovei.

Cultura patriotica este cultivata prin respect, munca si coeziune in mesaje, nu si diversiuni kgb-iste. Noi spunem stop miscarilor radicale si suntem gata sa protestam in fata celor care pretind ca vor restabilirea adevarului istoric prin redenumirea strazilor din capitala.

Jos mina de pe voeivodul Alexandru Ioan Cuza.

Обсудить