Întrevederea Preşedintelui PCRM cu Ambasadorul Azerbaijanului

La 12 octombrie 2011, Vladimir Voronin, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a avut o întrevedere cu Domnul Namig Aliev, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Azerbaijanului în Republica Moldova. Întrevederea a avut loc la solicitarea părţii azere.

În cadrul discuţiilor, Preşedintele PCRM a informat interlocutorul său despre situaţia social-politică creată în Republica Moldova. În special, dl Voronin a expus poziţia PCRM vizavi de căile de depăşire a crizei politice în care s-a pomenit astăzi ţara.

Un alt subiect al discuţiilor l-a constituit cadrul actual al relaţiilor bilaterale moldo-azere. Părţile au apreciat înalt nivel şi ritmul de dezvoltare al relaţiilor economice, sociale şi culturale dintre ţările noastre, totodată convenind asupra faptului că potenţialul existent încă nu a fost valorificat pe deplin.

În acest sens, Vladimir Voronin a menţionat cu titlu aparte contribuţia pe care o aduce diaspora azeră de la Chişinu la realizarea planurilor deja existente pe agenda relaţiilor bilaterale ale ambelor ţări, dar şi la identificarea posibilităţilor noii de colaborare.

Обсудить