Igor Dodon contribuie la impulsionarea dialogului moldo-ucrainean

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi, deputaţi în Parlamentul RM s-au întîlnit în seara zilei de ieri cu Anatolii Kinah, deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Preşedintele Uniunii Industriaşilor şi Antreprenorilor din Ucraina.

În cadrul întrevederii părţile au făcut un schimb de opinii vizavi de situaţia social-politică din cele două state, axîndu-se în special pe subiecte din domeniul economic. În acest sens o atenţie sporită a fost acordată identificării posibilităţilor de extindere şi diversificare a raporturilor comercial-economice moldo-ucrainene.

În context Igor Dodon a apreciat înalt contribuţia personală a domnului Kinah în dezvoltarea parteneriatului economic dintre ţările noastre, precum şi acţiunile părţii ucrainene de participare la Forumul de afaceri moldo-ucrainean, care şi-a început lucrările la Chişinău.

Cei doi oficiali au exprimat poziţia unanimă vizavi de necesitatea depăşirii crizei politice din Moldova în vederea stimulării dezvoltării climatului investiţional din Moldova şi de intensificare a cooperării economice bilaterale.

Обсудить