INTOXICAŢI DE PUTEREA DE STAT

Actualul trend politic indică cert: Moldova este scoasă de guvernanţi şi de o mare parte a clasei politice la licitaţie! SE VINDE EN-GROS!

Материал

Комментарии 2

Войти
 • # Ivan Turbinca
  D-l Kuciuk a reflectat detailat latura pesimista a economiei nationale si saraciei populatiei RM. Foarte multa deznadejde in materialul autorului, dar nu sunt propuse solutii pentru a esi din impas, pentru a indemna clasa politica chit si societatea civila la actiuni concrete, pentru a renova economia reala, pentru a stopa plecarea tineretului masiv din tara, pentru a organiza si oferi noi locuri de munca. chit si masuri de micsorarie la maximum a nivelului de coruptie, mai ales in sistemul de forta si drept. Dupa cum imi spunea nu demult un judecator in virsta, ca trebue de schimbat: din judecatori — 60%; din procurori — 70%. Oamenii au perdut increderea, ca in RM se poate de facut dreptate adresinduse in Procuratura sau Judecata. Putin naivi mai cred in asta… Aceasta e o catastrofa pentru societate....ca pilda e farsa cu judecatoriile economice la Curtea Constitutionala, cuvintele sunt de prisos. Structurile corupte prin judecatorii loiali lor, conduc si impart averea tarii, chit si averi apartinind deja persoanelor private. Incotro mergem ??? Ce trebue sa ajungem din nou ca fiecare sa-si faca singur dreptate ca in timpul anilor 90 ??? De invinuit conducerea de azi in toate, consider ca este gresala, dar asta nu insamna ca au facut tot ce este in puterile lor, ce au promis inainte de a se aseja in fotoliile puterii. Tot carcasul guvernarii sa format masiv in timpul conducerii comuniste, dar ca sa fie facut schimbari, cei onesti si patrioti ai neamului, trebue sa aiba incredere ca nu o sa fie rasturnare a situatiei politice din RM. Consider, ca vectorul europian al Moldovei, trebue activ sa fie promovat mai departe.
 • # citizen
  Articolul reflecta situatia reala in care se afla RM. Cine va spune ca e altfel, e orb ori e hot. Spun asta nu pentru ca il sustin pe Dondon, PCRM ori alt partid, miscare ori politician insetat de putere. Spun asta pentru ca acesta este adevarul > Moldova e saraca si nefericita!
  Cine e de vina? Moldoveanul! deoarece crede in promisiuni false… pentru ca iarta pe cel care il injoseste… pentru ca uita de demnitate. Cine suntem noi astazi!? — in Rusia, niste robi, fix ca cei care construiau piramidele in Egiptul antic… in Turcia, Spania etc., niste prostituate… in Italia, deridicatoare si stergatori de poponeturi… in Grecia, Franta, hoti… in Izrael, exportatori de organe, rinichi, plamini etc.
  Acasa in MD suntem doar moldoveni… saraci, prostiti de propria guvernare, nestiind in ce limba sa vorbim… rusa, moldoveneasca ori romina… nestiind incotro so luam, cind nici integritate teritoriala nu avem.
  In ultimult timp apar multe articole in care lumea se plinge de situatia grea. Unii zic ca publicindule, nu rezolvi nimic. Eu spun din contra… lasa sa apara cit mai multe… lasa cit mai multa lume sa reactioneze, sa se revolte, sa inceapa a gindi si a se expune, sa caute solutia… sa caute rezolvarea! Sai sanctionam pe Comunisti, care neau furat 8 ani… sai sanctionam pe AIE, care se cearta ca niste babe si nu rezolva absolut nici problema… sal sanctionam pe Rosca care a inviat ca un zomb pe arena politica… sa sanctionam prostituatele politice de genu lui Dodon. Sai sanctionam la acum, ori la viitoarele alegeri… fiecare stie mei bine… iar acum, dacai nins afara, nul asteptati pe Chirtoka sa stringa omatu… lopata'n dinti si la ranit afara. Nu-l asteptati pe Voronin, sa va aduca kirnatz de 16 copiisi, nul asteptati pe Filat sa va aduca europa in casa… Fiecare sa actioneze!