A stins cineva lumina în Moldova? Cine poate să ne spună?

LEGALITÁTE, legalităţi. Caracterul a ceea ce este legal, conform cu legea; principiu potrivit căruia toate organizaţiile de stat sau obşteşti şi cetăţenii sunt obligaţi să respecte, în activitatea lor, legea. ♦ Organizarea unui stat pe bază de legi; ansamblul legilor unei ţări.

Материал

Комментарии 3

Войти
 • # Fact
  Кучук да ши ну воргешть ын лимба нормалы, вез кы дружий тый ну те ынцелег делок.Кучук мэтинкэ ту ешть мушук, ai plecat de la tata bou, si ai devenit vaca.
 • # Ivan Turbinca
  Da unde sunt comentariile precedente?
 • # Ivan Turbinca
  «Deaceia, accentele puse în diverse dialoguri media la subiectul abordat determină existenţa a unei probleme extrem de importante pentru societate: este actualul Parlament legal sau nu? Deţine oare corpul de deputaţi a Parlamentului Republici Moldova competenţa legală sau nu?»
  Problema este urmatoarea, ca nu este uzurpare a puterii pina chind Curtea Constitutionala nu a dat astfel de veridict. Dar clar este pentru toti, ca nici opozitia nu sa adresat cu asa cerere, insamna ca nu este incalcare si punctum. Cu atit mai mult. la putere se afla o cooalitie formata din trei partide, ce evident nu se poate socoti uzurpare. Mai degraba se poate constata, ca se maninca intre ei, perzind increderea celor care eau votat, in loc sa promoveze reforme,sa indeplineasca promisiunile electorale, sa scoata in vizorul publicului dosrele «grele» prafuite prin mesele organelor de forta si drept, de curatit din interior Procuratura si sistemul judecatoresc, ca societatea sa recapete increderea, ca in RM toti sunt egali in fata Legii, se poate face dreptate si pentru cei saraci si neputeinciosi. Acest termen ca uzurpare, putea fi dat guvernarii comuniste de 8 ani, chind in Stat conducea de-facto o singura persoana -Vladimir Voronin. Indicatiile lui se executau de toate organele puterii in Stat, inclusiv si in Parlamentul RM.