Domnilor români! Vă rog cu toți sfinții: fiți mai precauți în alegerea terminologiei!

Cînd e vorba de oameni, a se uni înseamnă a se împreuna (întorloca) două sau mai multe persoane (sau popoare, cînd e vorba de ţări) întru realizarea unei idei, a unui scop comun, având neapărat la baza acestei împreunări vrerea (voinţa) unanimă a părţilor unite. Fără voinţa persoanelor adunate la un loc, unirea ar semăna mai lesne cu un sac cu purici legat la gură. Dezleagă sacul şi imediat vei constata dacă e unire sau nu. Te vei convinge şi cît de „trainică” e această „unire”…

Материал

Комментарии 2

Войти
 • d
  # defacto
  măi ghidirime, fiind turk de nație nu țe-ai dat osteneala măcar să trișezi mai intelegent. afară de ură de sub pana d-tale nu ese nimic plauzibil. proști mentori ai avut. de ce nu spui nimic despre primele decrete ale lui t. lenin despre libertatea națiilor la autodeterminare de, care s-au folosit finlandezii și românii. despre care republici vorbești d-ta în 1918? în 1918 rușii nu știau cum să-și țină izmenele, nu le ardea lor de fini, români ș. a., de altfel ca și în 1991. atunci a fost momentul de reunire, dar lașitatea lui snegur și a lui iliescu (impus la conducerea româniei de drugul lui gorbaciov) au ratat reunirea, păcat, acum eram în UE cu voi la un loc. despre, care proteste contra limbii moldovenești în biserică vorbești? cum puteau moldovenii, care nu cunoșteau o iotă rusești, puteau protesta? când spui o prostie, gândește-o, altfel riști să rămâi prost. de ce nu vorbești despre arderea cărților bisericești de către popimea rusească?
 • # edivio
  Nu prea inteleg niste chestii:
  1. De ce ati inceput calamburul D-stra din 1918 si nu despre razboiul Ruso-Turc din 1806-1812, sau pina atunci ca stat noi nu am existat?
  2. De ce incercati tot sa rusificati evenimentele di acea vreme, daca tot nu vorbim rusa la orice colt ci limba materna (seamana leit cu limba romina) si nici poietii nostri nu par a fi rusi.
  3. De ce tinem mai mult la «Miorita» si nu la «Capitalul»?
  4. De ce, daca tot va tineti de rusi, in 8 ani de zile! nu nea-ti rezolvat problema transnistreana, sau nu nea-t apropiat mai mult de Rusia. Cu toate pacatele ei, Rusia se impaca mult mai constructiv cu AIE decit cu regimul Voronin.
  Si acum explicati-mi un paradox: cum poate Biserica Ortodoxa, sa primeasca la liturgii slugaii celor care au darimat Biserici, au omorit preoti, au promovat ateismul? Nu era nevoie de o pocainta inainte de intrare in Sfintul Locas?