Replica Preşedintelui Partidului Social Democrat din Moldova Victor Şelin în adresa Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă

În acest context, liderul PSD, Victor Şelin îi sugerează dlui Primar Chirtoacă, să se preocupe, îndeosebi, de problemele Pieţei Centrale.

Alianţa pentru Integrare Europeană, din anul 2012 a aplicat impozitarea comercianţilor şi antreprenorilor micului business cu 3% din circuit, ceea ce constituie 33% din profit şi întreprinderile cu 18% din profit. În acelaşi timp, amenzile au fost majorate de zeci de ori, iar impozitul pe venit trebuie să fie achitat în avans.

Liderul Partidului Social Democrat, Victor Şelin a declarat de mai multe ori despre politica fiscală impusă de AIE din faţa tribunei din incinta sediului PSD, însă posturile de televiziune „controlate” nu au mediatizat şi nu au informat despre aceasta societatea.

Astfel, pentru a ne închide gura suntem reţinuţi de organele de poliţie, ameninţaţi şi de mai multe ori fiind discreditaţi în faţa cetăţenilor RM.

În urma tentativei premierului Vlad Filat de a presa activitatea antreprenorială a liderului PSD, Victor Şelin, acesta public a prezentat toate calculele şi decontările pieţei de flori, unde erau incluse nu doar taxele de arendă al teritoriului pieţei de flori, dar şi serviciile de salubrizare, agentul termic, servicii de energie electrică, apă şi canalizare etc. Ulterior, Prim – ministrul Vlad Filat a înţeles şi acest subiect nu a mai fost deschis.

Dar se pare că Primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, pe parcursul a 2 mandate aşa şi nu a învăţat să administreze gospodăria municipală, ceea ce denotă că la următoarele alegeri locale, Dorin Chirtoacă va pierde mandatul de Primar de Chişinău.

Ieri, unul din angajaţii Pieţei Centrale din Chişinău, care este sub controlul Primarului, a pretins de la un locuitor al raionului Călăraşi 8000 de euro, în vederea oferirii unui loc de comerţ (gheretă) pe teritoriul pieţii. Iată de ce pe teritoriul pieţei agricole centrale nu vom găsi produse calitative, articole vestimentare la un preţ accesibil, dar vom găsi produse agricole cu termen expirat şi produse de contrabandă.

În acest context, liderul PSD, Victor Şelin îi sugerează dlui Primar Chirtoacă, să se preocupe, îndeosebi, de problemele Pieţei Centrale.

Обсудить