Cauza penală pornită împotriva dlui Sergiu Coropceanu, Secretar General PSD, va fi transmisă astăzi Procuraturii Generale

Ieri, 04 aprilie 2012, au continuat interogările dlui Sergiu Coropceanu, Secretar General PSD în cadrul Direcţiei Urmărire Penală a MAI.

Deşi Sergiu Coropceanu a adus un şir de argumente, precum că conţinutul broşurilor găsite la el în autoturism nu are nici o legătură cu articolul 346 din Codul Penal, în baza căruia a fost începută cauza penală, locotenentul-major de poliţie din cadrul DUP a MAI Andrei Ciubotaru a insistat pe efectuarea interogărilor.

Ţinem să menţionăm, că Sergiu Coropceanu a fost recunoscut în calitate de bănuit precum că acţiunile sale duc la aţîţarea vrajbei şi dezbinării naţionale, rasiale şi religioase din cauză că conţinutul broşurii „Manifestul Homosexualilor: Acum şi în Moldova” manifestă îndemn public spre înjosirea onoarei şi demnităţii naţionale, precum şi limitarea, directă sau indirectă a drepturilor ori stabilirea de avantaje, directe sau indirecte, cetăţenilor în funcţie de apartenenţa lor naţională, rasială sau religioasă.

Este nedumerit faptul, ca o broşură, care informează cetăţenii Republicii Moldova despre intenţiile homosexualilor şi acţiunile guvernării în vederea apărării şi promovării drepturilor acestora să fie considerată drept înjosire a demnităţii naţionale.

E şi mai stranie situaţia, cînd purtătorul de cuvînt al MAI Eugen Onica a anunţat că conţinutul broşurii cheamă la nesupunere civică.

Aceste manipulări demonstrează clar intenţia guvernării de a discredita persoana dlui Sergiu Coropceanu în particular, precum şi a Partidului Social Democrat în general.

Astăzi cauza penală urmează să fie transmisă Procuraturii Generale. Din informaţiile avute, începerea cauzei penale a fost autorizată de procurorul Lucreţia Zaharia.

05 aprilie 2012

Centrul de presă PSD

Обсудить