Новости

Назад

Zilele Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în Republica Moldova – 2012

În perioada 14 Mai – 15 iunie în Moldova se vor desfasura Zilele Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, care vor cuprinde o serie de evenimente menite să contribuie la dezvoltare, cooperare şi inovare în societate.
Zilele Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în Republica Moldova – 2012

La aceste acţiuni sunt invitaţi analişti din domeniu, directori IT din sectorul public şi privat, furnizori de servicii IT, reprezentanţi ai societăţii civile, experţi naţionali şi internaţionali. Participanţii vor putea face un schimb de opinii despre provocările cu care se confruntă guvernul și sectorul TIC.

Tradițional zilele TIC in Moldova se desfășoară sub egida Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. Parteneri în organizarea actualei ediții sunt Banca Mondială, UIT, Proiectul CEED II al USAID și Asociația Companiilor Private din domeniul TIC.

Unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul Zilelor Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor este Summit-ul “Moldova ICT 2012”, care va avea loc pe 16-17 mai. La reuniune vor participa reprezentanţi ai Guvernului, ai mediului de afaceri, ai companiilor investiţionale şi ai instituţiilor academice din Moldova şi de peste hotare.

În perioada 18-20 mai va avea loc “Open Innovation Week-end”. Evenimentul va reuni reprezentanți ai comunității de dezvoltare IT, ai societății civile, ai instituțiilor guvernamentale și ai sectorului privat. Participanții la for vor propune abordări inovatoare de dezvoltare a potențialului de explorare a datelor deschise pentru crearea unor aplicații moderne.

Din agenda evenimentelor fac parte şi două forumuri regionale ale Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii, la care vor fi dezbătute teme despre politicile de dezvoltare a TIC în statele CSI şi despre tranziţia de la Ipv4 la Ipv6.

Jurnaliștii sunt invitați să participe la concursul pentru „Cel mai bun produs media despre Zilele TIC”. Ziariștii şi mijloacele de informare în masă care vor reflecta activ şi competent evenimentele desfăşurate în această perioadă vor beneficia de premii speciale. Condițiile concursului vor fi anunțate suplimentar.

Zilele Tehnologiei Informației și Comunicațiilor în Moldova sunt organizate în fiecare an din 2008 cu prilejul Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale. Prin aceste acțiuni Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor își propune să promoveze aplicarea tehnologiilor informaționale în diferite sfere de activitate, să discute tendințele în domeniu cu toți partenerii, să atragă investiții în sectorul TIC, precum și să sporească interesul cetățenilor față de proiectele naţionale în domeniul IT şi comunicaţiei.