Un neam născocit, un stat al minciunii mereu ne agresează

Declaraţia lui A. I. Cuza despre „întemeierea" naţiunii române în ziua de 11/23 decembrie 1861 a fost prima minciună de mare calibru lansată din vîrful puterii chiar la naşterea statului român. Prin această minciună s-a comis o mare nedreptate faţă de moldoveni, egalînd cu un adevărat act de genocid.

Материал

Комментарии 8

Войти
 • # Cosmin
  Asta iarasi nu si-a luat medicamentele!
 • # Oleg
  Фоарте корект есте експус материалул. Браво! Трэяскэ Молдова!
 • # Нюша
  Măi,Cosmine,autorul ți-a arătat izvorul tuturor belelilor ce-au năpădit peste capul moldovenilor ,dar tu ești un moldovan prost sau un romăn viclean?
 • # petru
  Какие подлые ромыны. Следует после этого нашим детят учить историю ромын???
 • # Cosmin
  Нюша, sunt român (pe jumatate). Nu ma consider viclean, deoarece eu unul nu mi-am încălcat vreodata cuvântul și nici nu mint.

  Uite, eu am doua probleme cu autorul asta. Mai întâi, ce fel de om trebuie sa fii, ca sa scrii articole numai ca sa insulți un popor? Uită-te peste articolele pe care le scrie omul ăsta: numai insulte, numai mizerie. Omenește și eu am oameni pe care nu îi agreez, dar nu îmi irosesc viața numai insultându-i. De aceea cred ca omul trebuie sa își ia medicamentele, pur și simplu e obsedat.

  Apoi, limba română, națiunea română nu s-au nascut odată cu Cuza, cum în mod mincinos încearcă sa sugereze. Ideea de limba română, e mult mai veche, apare mai înainte. In 1546 am găsit cea mai veche mențiune, de la un calator italian prin Transilvania. Prima carte tiparită în Moldova (cazania lui Varlaam) se numea *Carte româneasca de învățătură* Nu trebuie sa mă crezi pe cuvânt — caut-o singură!

  Din punctul meu de vedere, omul ăsta 1) insultă cu spume la gură un întreg popor și 2) minte și falsifică constant. Uite, chiar crezi ca poți sa îi dai dreptate unui astfel de personaj?
 • # Нюша
  D-le Cosmin,lupta contra «neocolonialismului» romînesc și campaniei genocidului antimoldovenesc e unica șansa de supraviețuire a neamului moldovenilor.Romînii sînt porci ,ei din cuvînt nu-i înțeleg pe moldoveni.E vremea de acum să ieșim cu furcile în stradă ca să ne apărăm de romîni istoria Moldovei și dreptul de viață.Dar aceste lucruri le putem discuta numai cu un moldovan întreg,dar nu cu un «jumătate» de romîn,totalmente zombat de ideologia șovină mareromînească,care face ochi bulbucați de broscoi (de mirare!) la niște adevăruri simple povestite de autor.
 • # Cosmin
  Нюша, hai sa o luam punct cu punct.

  «Romînii sînt porci» — toti, 100% din 20 si ceva de milioane? Fara exceptie, fara nuante, chiar toti, pana la unul? Eu unul am avut ocazia sa intalnesc si nemti neseriosi, si rusi care nu se atingeau de vodca, si iranieni care beau de stingeau. Personal am ajuns, datorita experientei, sa ma feresc de a califica in termeni atat de absoluti un om sau un popor.

  " «jumătate» de romîn," Nu cred ca are importanta de ce un parinte roman de a-l meu s-a casatorit cu unul de alta etnie.

  «totalmente zombat » Nu as zice. Sunt mai curand adeptul cercetarii,a cautarii documentelor originale, a preluarii critice, nu a unor citate scoase din context, asa cum face «autorul».

  "«neocolonialismului» romînesc", «ideologia șovină mareromînească,» «genocidului antimoldovenesc». Faptul ca Romania a fost deseori data ca exemplu pozitiv pentru modul democratic in care a inteles sa gestioneze relatiile cu minoritatile etnice nu te tulbura deloc?

  «niște adevăruri simple » Nu. Minciuni, citate scoase din context si multa fiere si venin.

  «le putem discuta numai cu un moldovan întreg» — de principiu, daca discuti doar cu oameni care sunt de acord cu tine (egal pe ce subiect) nu ramai cu nimic, nu auzi contraargumente, nu esti fortat sa gandesti independent. Chiar dimpotriva, discutand cu oameni care au alte pareri, numai asa poti (cred) sa iti extinzi orizontul intelectual.

  Sa fii iubita :)
 • d
  # dolteanu
  Cui ,Cozmine vrei sa-i lamuresti???niusei???niusei trebuie dei aratat unde ii locul si anume sub podul de la circ ...Uite asta-i adevarul…