Serviciul de presă al PDM

Comunicat de presă

Partidul Democrat din Moldova declară că va continua sa acţioneze pentru a asigura o majoritate parlamentară şi o guvernare eficientă în Republica Moldova. Pentru orice formaţiune responsabilă, integrarea europeană, valorile democraţiei, continuarea reformelor şi bunăstarea cetăţenilor trebuie să fie mai presus de interesele de partid, de orgolii şi de funcţii.

Astfel, PDM răspunde apelului lansat de Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, de a găsi soluţii la situaţia, generată de denunţarea Acordului AIE de către Prim-ministrul Vlad Filat.

Conducerea PDM consideră necesar să explicăm onest, dar încrezător situaţia politică internă în faţa partenerilor externi ai Republicii Moldova. Am purtat în aceste zile o serie de convorbiri cu ambasadorii europeni şi vom continua această comunicare.

Până la identificarea unor soluţii durabile, prin profesioniştii pe care i-am delegat, ne angajăm să susţnem funcționarea normală a structurilor guvernamentale şi să le păstrăm în afara disputelor politice, care devin inevitabile odată cu denunţarea Acordului AIE.

Partidul Democrat din Moldova reconfirmă şi pe această cale disponibilitatea sa de a negocia o modalite corectă şi operatăvă de depăşire a crizei politice, ţinând cont de lecţiile dure ale acesteia.

18 februarie 2013

Обсудить