Политика

Назад

Băsescu anunță despărțirea de PDL

Băsescu anunță despărțirea de PDL

„Am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum n-au înțeles să fie democrați mă face să spun acum, definitiv și pentru totdeauna, adio Partid Democrat”. Astfel și-a anunțat președintele României, Traian Băsescu, depărțirea de Partidul Democrat Liberal, într-o adresare video postată pe facebook, transmite UNIMEDIA

„Astăzi ne-am despărțit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcției unei alte soluții de dreapta, cu oameni cinstiți, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al constestației”, spune Băsescu.
Declarațiile vin după ce, în urma alegerilor de astăzi, în cadrul congresului partidului, Vasile Blaga Blaga a câștigat un nou mandat de președinte al PDL.

„Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărțit definitiv. Luați-vă drumul vostru, iar eu îl iau pe-al meu”, conchide președintele român în finalul intervenției sale.

Amintim că PDL este unul dintre principalele partide, fiind principala forța politică care a condus România în ultimii ani sub conducerea lui Traian Băsescu.