Гимпу разбушевался

Liderul PL, Mihai Ghimpu, era cât pe ce să sară la bătaie la ministrul în exerciţiu al Apărării, Vitalie Marinuţa. Incidentul a avut loc ieri, în cadrul şedinţei organizaţiei teritoriale a Partidului Liberal din raionul Dubăsari. Jurnal.md scrie că a intrat în posesia unor imagini video care demonstrează acest fapt.

Potrivit sursei, președintele PL, Mihai Ghimpu s-a înfuriat şi a început să smulgă nişte foi și să arunce lucrurile care se aflau în fața lui Vitalie Marinuţa. Ghimpu i-ar fi cerut imperativ ministrului în exercițiu să părăsească sala de ședințe.

Liderul PL l-ar fi acuzat pe Marinuța de trădare. „Acum își notează și merge la Filat să raporteze. Doamne, eu l-am făcut ministru și General”, se spune în video.

La scurt timp după scandal, un grup de membri PL, împreună cu ministrul în exerciţiu al Apărării, Vitalie Marinuţa, au ieşit din local. Aceştia s-au arătat şocaţi de comportamentul lui Ghimpu.

„Am venit la solicitarea colegilor ca sa explicăm ce se întâmplă. Se vede că fost invitat si domnul Ghimpu, a vorbit o jumătate de oră, ne-a rupt cărţile. Nu aş permite cuiva să mă lovească, dar a intenţionat”, a declarat Vitalie Marinuța pentru Jurnal TV.

UNIMEDIA precizează că Vitalie Marinuța, ministrul în Exercițiu al Apărării, face parte din Consiliul de Reformare al PL. Acesta a pledat pentru reformarea partidului și înlocuirea președintelui Mihai Ghimpu cu Dorin Chirtoacă.

Sâmbătă, 13 aprilie, Consiliul republican al PL, a decis, la propunerea lui Ghimpu, să-l lipsească pe Marinuța de sprijin politic în Guvern.

Amintim că anterior, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunțat că Vitalie Marinuța nu va mai face parte din noul Guvern pentru că s-ar fi compromis politic în urma scandalului legat de vânzarea de armament în Armenia. În replică, Marinuța a declarat că nu va permite nimănui să-i ponegrească imaginea.

Обсудить