Despre noua păpuşă a păpuşarului

I-am urmărit timp de 2 ani şi ceva la Publika. Îi urmărim în fiecare seară la TV7 la Politica.

Politica lui Boţan şi a Nătăliţei Morari. Un tandem plăcut de oameni iluminaţi. Igor Boţan, un analist politic imparţial, neutru, corect şi chiar critic faţă partidele politice şi conducătorii lor. Dar pe cît de imparţial şi corect tinde şi se prezintă a fi, tot pe-atît de perfid şi subtil promovează ideile păpuşarului Plahotniuc.

Declaraţiile imparţiale ale Dlui Boţan:

1) Formarea comisiei pentru alegerea procurorului general este un pas serios spre depolitizarea procuraturii.
Aha, fix! Dar cu cîtă inocenţă, elocvenţă şi sinceritate o spune dumnealui că pentru cîteva clipe îţi pare că este chiar adevărat.
Aşa, să vedem: după declaraţiile lui Boţan, procurorul propus de această comisie va fi unul apolitic, chiar luînd în consideraţie că preşedintele Comisei speciale de selectare a procurorului este Corneliu Gurin, nimeni altul decît vice-preşedintele Partidului Acţiunea Democratică al lui Mihai Godea şi demult nu mai este un secret că Godea este sluga păpuşarului. Şi, colac peste pupăză, Gurin părăseşte formaţiunea PAD în schimbul funcţiei de preşedinte al Comisiei speciale care îl înaintează pe ,,apoliticul'' Vitalie Pîrlog.
Dar asta nu este tot, mai nou, întorsătură de scenariu, M. Lupu îl desemnează în calitate de candidat la funcţia de procuror general pe ,,apoliticul'' Corneliu Gurin în locul lui Vitalie Pîrlog, din cauza consultărilor eşuate şi nemulţumirile fracţiunilor politice din Parlament. Interesant, da? Se pare că negocierile de alegere a prim-ministrului sînt cît de cît constructive, dacă Lupu face un aşa ,,pavarot'' şi încă cu aşa certitudine că Gurin va fi ales în calitate de procuror general. Ei, cum, dle Boţan o să mai declaraţi şi acum că procuratura e în proces de depolitizare?

2) Tot foarte subtil, cum numai un profesionist o poate face, Igor Boţan îl promovează pe Mihai Ghimpu ca fiind onest, principial, cinstit, deşi nu este altceva decît o formă voalată de-al sprijni pe păpuşar. Bineînţeles, statutul său de analist politic imparţial nu-i permite să-i cînte osanale la direct, decît prin intermediul slugilor oligarhului.
Mmm, şi dacă ar fi să facem o deducţie, reiese că dacă Ghimpu e onest, înseamnă că toate criticile sale aduse Guvernului şi împotriva lui Filat sunt la fel de adevărate...Vedeţi, cît de subtil e?

Şi apoi, dle Boţan, cînd Ghimpu era onest şi principial ?
Cînd a furat statul de 500 mln lei prin firma Parstar? Sau poate atunci cînd a protejat raiderii în 2010, care au furat 100 mln euro din bănci?
Sau poate cînd se plimba cu numere de înmatriculare false? Jalnic, patetic...
Sau poate cînd nu-şi declară apartamentul de pe str.Lazo, de 3 mln de lei, sau mercedes-ul de lux?
Sau poate cînd muşamaliza omorul din Pădurea Domnească, în care au participat 8 reprezentanţi PL? Dar s-a pierdut o viaţă de om...
Sau poate atunci cînd a susţinut tare şi răspicat, cu atîta convingere demisia Guvernului AIE?


Ce sunt acestea, dle Boţan? Ştiind doar că Ghimpu e a 5-a roată la căruţa lui Plahotniuc, care este sensul acestor divagaţii verbale? Să-l susţineţi în continuare pe păpuşar?
Deja de ceva timp, observ aceste poziţii ale dlui Boţan, dar refuzam să cred, şi-apoi metamorfoza mistică la o altă televiziune a adeverit suspiciunile mele, nu este decît un teatru, la fel de subtil, de a apăra interesele păpuşarului.
Se pare că dl Boţan s-a încadrat definitiv în cohorta păpuşarului,ocupînd un loc de cinste în rîndul păpuşilor: Nicolae Chirtoacă, Ion Dron, Victor Gurău, şi invitatul de onoare al Clubului Nobil, Ostalep...şi alţii să nu se supere.

http://4.bp.blogspot.com/-Nq9cPR7d49A/UW_AMEUHRbI/AAAAAAAAAHs/s4GXB_2IWBg/s400/start_1147007.jpgОбсудить