Despre cadavrul politic Filat

Oameni buni, pregătiți lumînările, pînă aici a fost. Haidem colhoznicește la priveghi. Milionarul, Renato Usatîi l-a ucis politic pe acel ce-a fost să fie Vlad Filat. Veniți să pomenim mortul viu, acel care e în plină viață și ascensiune politică. Luați și cruci să puneți pe reforme și pe viitor european, căci așa dorește magnatul Usatîi, mmm, adică Plahotniuc, îîîî, adică tot acolo...

Da, magnatul Renat Usatîi, cel implicat și acuzat de preluarea frauduloasă a activelor Universalbank. Acel controversat Renat Usatîi, cu reputație îndoielnică implicat în multe scandaluri și situații de conflict. Prietenul lui Plahotniuc, care-l descrie fiind un om de cuvînt în business. Bineînțeles, că om de cuvînt, mai ales cu experiență aleasă în atacuri raider, a zis de luat Universalbank, o luat Universalbank...O zis de atacat în Filat, o atacat în Filat.

Să dăm cărțile pe față, o fi mort Filat, dar:

1) El este membru consiliului alianței, care de facto conduce țara, fiind net superior guvernului, parlamentului, cele mai stringente decizii acolo nasc, e lucru știut;

2) El este liderul celui mai mare partid din țară, cu 350 de primari, 7 miniștri, premier etc. Topul celor 50 mai influenți politicieni din Moldova, făcut public de Institutul de analiză și consultanță politică ,,Politicon”, clasează 5 PLDM-iști în top 10, inclusiv 2 femei, Natalia Gherman și Maia Sandu, ce au acumulat rapid punctaj politic, reprezentînd incontestabil un model de motivație și manifestare pentru majoritatea femeilor din Moldova.

3) El este liderul asociației primarilor PLDM, cei 350, liderul asociației oamenilor de afaceri PLDM, etc., fiind un factor de decizie important în toate structurile, organizatiile și asociațiile din care face parte.

4) PLDM este membru observator al Partidului Popular European. Este necesar de menționat că Partidul Popular European deține 16 din cei 27 de șefi de stat sau de guvern care participă la Consilul European. Aceștia participă la summit-ul PPE, care de fapt pregătesc Consilul European, iar Consilul European este acel care definește direcțiile și prioritățile generale ale Uniunii Europene. Deci, e cert că are suportul celui mai mare partid european. Recent, PLDM a găzduit al III-lea Summit al șefilor de stat și de guvern din cadrul Parteneriatului estic. Nu este un partid în Republica Moldova care să aibă atît de mare influență și susținere europeană.

5) În baza datelor din studiul ,, Barometrul de Opinie Publică”, emis în aprilie 2013 de către Institutul de Politici Publice, îl clasează pe Filat pe locul doi în top rating de stat, după Voronin și urmat de Lupu. Deci, imaginea lui Filat n-a avut de suferit.

6) PLDM este implicat cu desăvîrșire în cele mai multe proiecte europene și tratate de asociere pe plan extern, instituirea Zonei de liber schimb Aprofundată și Cuprinzătoare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Cine este cadavru politic trebuie încă de văzut și analizat, așa ca să nu arătam cu degetul...Și-apoi dacă este un cadavru politic, de ce îl amintiți de atîtea ori, gata, omul nu-i, îi mort, putrezește, n-ar trebui să mai prezinte interes, atenție sau amenințare. O zdohnit. Kaput.

Se încearcă o manipulare deasă și josnică în masă. Mortul e mai viu ca niciodată și prezintă pericol mafioților, grandomanilor și magnaților. Tremură fundul...

De-aici presa păpușarului țipă că Filat conduce țara cu Plahotniuc, pe de altă parte tot ei zic că Filat este cadavru politic, determinați-vă, băieți, care-i poziția voastră că nu prea înțeleg...

Priveghiul se amînă, nu mor caii cînd vor cîinii...

Обсудить