Voronin și pedofilia politică

În anul 2002, când tinerii au ieșit în PMAN la proteste, liderul PCRM-ului a numit acest lucru ca fiind Pedofilie Politică.

Ultimul timp a devenit o MODĂ de a implica în politică copii minorii , iar aceștia se implică cu un mare interes crezând în sine că ei pot schimba mersul istoriei când în realitate ei sunt folosiți doar ca etichete și opinia lor se poate schimba cu un Kinder sau o Korona . Implicarea minorilor în politică nu se referă doar la un singur partid - e total contrariu , toate partidele care sunt astăzi în MD sunt înfometate de a implica minorii în ațiunile lor politice.

Mă voi referi azi la un partid politic care implică activ tineretul în manifestrările politice din ultimul timp. Acest lucru nu înseamnă că nu voi fi pe viitor atent și la alte formațiuni politice care practică această tendință.

În anul 2002, când tinerii au ieșit în PMAN la proteste, liderul PCRM-ului a numit acest lucru ca fiind Pedofilie Politică. Astăzi observ că arte o opinie total diferită. Nu știu cum s-ar motiva această schimbare de opinie : poate e vorba de vârsta sa înaintată care își arată efectul, ori poate, lupii cei tineri l-au făcut să își schimbe opinia .

Implicarea minorilor în politica de la PCRM a avut punctul FORTE în momentul în care în satul Trioța Nouă, minorii, împreună cu părinții lor au protestat contra închiderii școlii și au blocat drumurile. Minori au participat la proteste până noaptea târziu, acolo unde părinții nu au ezitat să mai și chefuiască după aceste manifestări – specificul moldovenesc ne arată că un moldovean bun face chef din orșice.

Am rămas uimit că inițiatorii acestor Blocaje/Proteste au fost cei de la PCRM. Deputați fracțiunii comuniste au fost cei care au organizat toate aceste acțiuni de protest. Se spune că Alexandru Petkov a fost cel care a insistat ca la aceste manifestări să fie prezenți și copii de fragedă vârstă. Dumnealui știe cum să exploateze dragostea părinților față de copii. Dacă o serie de partide includ tinerii în scolile de vară și în alte programe educaționale, la Torița Nouă am observat că Voronin, la sugestia lui Tkaciuk și Petkov, se folosește de copii în cel mai direct sens al cuvântului. De fapt comuniștii, din închiderea unei școli au încercat să facă un mare eveniment de presă.

Puțini știu însă că Voronin a fost cel care a pus bazele reformei din învățământ prin optimizarea școlilor. Planurile acesteia au fost puse încă în anul 2004 , iar în 2005 această reformă a fost votată de către PCRM, tot ei, în august 2009, la inițiativa lui Oleg Reidman, au vrut să concedieze 5000 de profesori. Tot comuniștii au votat în consiliile municipale închiderea școlilor, ca mai apoi, tot ei să țipe ca în gură de șarpe și să iasă la proteste.

De fapt hoțul strigă hoțul iar până la urmă vedem că pompierul comunist este cel care dă foc la școală. Panica pe care încearcă să o genereze comuniștii este ieftină. Nu ieftină va fi răspunderea părinților care au implicat copii în aceste proteste – ei vor trebui să răspundă în fața legii și nu m-aș mira dacă aceștia vor declara că inițiativa nu le-a aparținut ci a fost a deputaților PCRM, ori vor da vina chiar pe Voronin.

Voronin a îmbătrânit. Dacă se dezice de fostele sale opinii și nu mai ține minte ce spune , dacă se bâlbâie în fața mulțimii și a presei, înseamnă că presiunea pe care o are în partid este una extrem de mare. Putem spune că puțin timp a rămas până în momentul în care unii dintre ai lui, care astăzi îl folosesc în interesul lor personal, îi vor da brânci, la vale. Așa e când aduci tineri în politică – ajungi jertfa lor!

vox.publika.md

Обсудить