Comunicat de presă_Fundația Edelweiss

Fundația pentru dezvoltarea Republicii Moldova EDELWEISS și Institutul Mamei și Copilului au semnat un parteneriat de colaborare pentru modernizarea maternității din Chișinău, unde se nasc anual circa 6000 de copii. Parteneriatul dintre Edelweiss și Institutul Mamei și Copilului are ca obiectiv colectarea de fonduri pentru modernizarea instituției medicale.

Prima acțiune de strângere de fonduri va avea loc sâmbătă, 12 aprilie a.c., sub forma unui concert extraordinar de caritate, organizat la Teatrul Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Chișinău. Concertul va fi susținut de îndrăgita interpretă Laima Vaikule și de artiștii autohtoni Tania Cerga și Cătălin Josan. Banii colectați din vânzarea biletelor pentru acest concert vor fi transferați direct către Institutul Mamei și Copilului, urmând a fi folosiți pentru lucrări de reparații și achiziționarea de echipamente medicale necesare.

Concertul de caritate este denumit sugestiv: “Renaște Moldova!”. Cu acest îndemn, organizatorii îi încurajează pe cei interesați să cumpere bilete la spectacol și să ajute astfel Institutul Mamei și Copilului. Folosirea fondurilor colectate din vânzarea biletelor se va face în mod transparent, opinia publică urmând a fi informată periodic cu privire la lucrările de reparații ce vor avea loc în beneficiul maternității.

Parteneriatului dintre Edelweiss și Institutul Mamei și Copilului are la bază buna colaborare anterioară dintre fundația de caritate și maternitatea din Chișinău. Obiectivul acestui nou proiect comun este modernizarea la standarde occidentale a Institutului Mamei și Copilului și asigurarea, astfel, unor condiții mai bune pentru pacienți.

Anual, la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău sunt tratați circa 33.000 de pacienți, iar 88.000 de copii primesc consultații medicale. Institutul funcționează de 31 de ani, aici fiind înregistrat anual cel mai mare număr de nașteri dintre toate maternitățile din țară. Potrivit administrației Institutului Mamei și Copilului, achiziționarea unor aparate medicale moderne și renovarea sălilor de naștere și de operații sunt prioritare și absolut necesare pentru a le asigura pacienților condiții cât mai bune.

Chișinău,

2 aprilie 2014

Обсудить