Democraţii din toată ţara au participat la salubrizarea de primăvară

Mai mult de 10 mii de democraţi din toată ţara au participat astăzi, 5 aprilie a.c., la salubrizarea și amenajarea parcurilor, lacurilor și altor areale naturale. Acţiunea ecologică s-a desfăşurat, concomitent, în 500 de localităţi aleMoldovei în cadrul campaniei sociale „Ajut Moldova!”.

"Vrem să arătăm că ne pasă în ce ţară trăim și că aportul fiecărui dintre noi contează", este mesajul tinerilor democraţilor, care prin această amplă acţiune ecologică şi-au propus atât să contribuie prin exemplu propriu la amenajarea arealelor naturale, cât şi să sensibilizeze cetăţenii să înţeleagă că doar prin acţiuni comune se pot face lucruri bune.

Campaniei iniţiate de tinerii democraţi s-au alăturat şi liderii PDM, deputaţi, miniştri, membri ai staff-ului central, dar şi a organizaţiilor sectoriale de partid din municipiul Chişinău, care împreună cu cca 100 de tineri au lucrat la salubrizarea "Parcului Alunelul" din capitală.
"Este o iniţiativă salutabilă a tinerilor democrați, care a fost susținută pentru al doilea an consecutiv de membrii PDM la nivel național. Astfel, noi prin fapte reale, fiecare dintre noi, ajută țara noastră să devină şi mai frumoasă, mai bogată, şi mai ecogică. Acțiunea de azi este prima din suita de măsuri de voluntariat planificate în cadrul campaniei, care au ca obiectiv amenajarea arealelor naturale publice, dar și de ajutare a persoanelor nevoiaşe", a declarat președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Igor Corman.

Campania „Ajut Moldova”, ediţia a II se va finaliza în aprilie 2015, timp în care participanţii şi-au propus să reabiliteze şi salubrizeze cca 1000 de obiective din peste 500 de localităția, să organizeze acţiuni de caritate, campanii de sensibilizare a diverselor probleme acute cu care se confruntă societatea.


5 aprilie 2014
Обсудить