Activiștii democrați din Chișinău au discutat cu vicepremierul Valeriu Lazăr

Peste 350 de reprezentanți ai Organizației municipale Chișinău a Partidului Democrat au participat sâmbătă, 12 aprilie, la o întâlnire cu vicepreședintele formațiunii, Valeriu Lazăr, vicepremier și ministru al Economiei.

Cei prezenți au avut ocazia să afle cum stau lucrurile în economia națională din perspectiva semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care include și Acordul de Liber Schimb între Republica Moldova și UE.

Potrivit lui Valeriu Lazăr, guvernarea democratică de la Chișinău a făcut alegerea fermă în favoarea ancorării țării în comunitatea europeană.

„ Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană urmează să fie semnat la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, iar situația din Ucraina ne determină să ne mișcăm mai repede în această direcție. Provocarea cea mai mare, în acest an electoral, este să le explicăm oamenilor că am făcut o alegere corectă și să asigurăm continuitateparcursului european. Acest proces va deveni ireversibil doar dacă vom reuși să schimbăm mentalitatea societății”, a declarat Valeriu Lazăr.

Totodată, vicepremierul a precizat că Republica Moldova pledează pentru menținerea dialogului cu partenerii săi tradiționali din est.

Președintele Organizației municipale PDM Chișinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, s-a arătat convins că discuția cu Valeriu Lazăr îi va ajuta pe activiștii de partid să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în economie, pentru ca, ulterior, să poată transmite mesajul alegătorilor.

“ A devenit o tradiție să ne întâlnim cu reprezentanții Partidului Democrat din Parlament și Guvern. În cadrul acestor întâlniri, avem posibilitatea să ascultăm și să punem întrebările care ne frământă, să vedem care sunt realizările noastre și calea aleasă de Partidul Democrat din Moldova. Voi menționa și cu acest prilej că Organizația municipală reprezintă Partidul Democrat în mediul celor mai avizați alegători, de aceea, atitudinea și instrumentele de comunicare cu electoratul trebuie să fie diferite”, a spus Pavel Filip.

Liderul PDM Chișinău a trecut în revistă și principalele activități de partid desfășurate în ultima perioadă la nivel de municipiu. Între acestea, campania de caritate “Împreună pentru fiecare”, aflată pe ultima sută de metri. Participanții laadunare au avut posibilitatea să doneze bani pentru procurarea Coșului de Paștepentru 600 de familii nevoiașe din capitală.

La finalul evenimentului, au fost înmânate carnete de partid noilor membri.

Обсудить