SESIUNEA DE BAC 2015– UN MOMENT DE GLORIE A ABSOLVENȚILOR LICEULUI ACADEMIEI DE ȘTIINȚE A MOLDOVEI

În mod tradițional, și, trebuie să recunoaștem – eronat, examenul de BAC este considerat unul dintre cele mai stresante momente din viața de licean. Absolvenții Liceului Academiei de Științe a Moldovei, prin rezultatele obținute în fiecare an la sesiunile de BAC, sparg tiparele și redefinesc acest concept, aducându-l în albia firească a ceea ce trebuie, de fapt, să fie examenul de BAC - MOMENTUL DE GLORIE A FIECĂRUI ABSOLVENT.

Sesiunea de BAC 2015 s-a dovedit a fi pentru tinerii care studiază în această instituție performantă, fondată la inițiativa președintelui Academiei de Științe a Moldovei - acad. Gheorghe Duca, încă o modalitate de a demonstra că aici se fac studii de calitate. Deja al cincilea an consecutiv niciun elev nu a picat BAC-ul, nota medie fiind și de această data mai mare de „8”. Trebuie să accentuăm că, deși mulți elevi sunt în așteptarea rezultatelor contestărilor, media de „8,34” ilustrează deja o performanță academică evidentă.

Mai mult chiar, în sesiunea curentă nu au fost înregistrate note de „5”, iar procentajul calității, adică a notelor de „8”, „9”, „10”, este de circa 85 %. E o dovadă în plus că absolvenții noștri nu doar vor „să treacă pragul”, adică să ia cel puțin o notă de „5”, așa cum speră mulți tineri din țară, ci să demonstreze că, prin insistență, voință și muncă, ghidați de o echipă de profesori bine pregătiți, pot fi unii dintre cei mai buni.

„Cea mai bună” este, cu siguranță, Maria Cheptene, una dintre elevele care a luat patru note de „10” la sesiunea curentă de BAC. Ne bucurăm nespus de mult pentru ea, dar și pentru toți absolvenții noștri care au reușit să transforme sesiunea de BAC 2015 într-un moment cu adevărat victorios.

În final, aducem felicitări administrației și colectivului didactic al instituției care orientează și consiliază elevii performanți, contribuind la formarea și cizelarea personalității acestora. De asemenea, aducem mulțumiri conducerii Academiei de Științe a Moldovei, în frunte cu acad. Gheorghe Duca, pentru susținere, implicare și luare de atitudine în cele mai importante momente din activitatea Liceului Academiei de Științe a Moldovei.

Обсудить