(Video) Igor Cereteu, moldovean din diasporă către susținătorii ACUM: „Nu aveți bun simț, încălcați orice principii ale democrației”

Igor Cereteu, moldoveanul din diasporă devenit cunoscut pentru postarea video de pe pagina sa în care a criticat decizia blocului ACUM de a o înaina pe Maia Sandu în calitate de candidat pentru funcția de deputat în circumscripția 50 (Europa de Vest), a postat astăzi încă un clip video în care s-a plâns pentru comportamentul foarte agresiv al susținătorilor blocului ACUM care s-au arătat a fi contra ca Cereteu să-și expună părerea.

Moldoveanul s-a plâns că trollii Maiei Sandu și bloggerii acesteia au început o campanie de denigrare și au inițiat mai multe tentative de intimidare pentru ca acesta să nu se mai expună în public cu privire la nemulțumirea sa față de înaintarea Maiei Sandu la funcția de deputat pe circumscripția 50, fără consultarea diasporei. „Ați întrecut orice limită, dacă asta e democrația pe care o promovați voi, stingem lumina și fugim.”, spune activistul din diasporă.

Activistul spune că este criticat și înjurat doar datorită faptului că își expune părerea. Acesta chiar mărturisește că i-a spus mamei sale să nu intre pe Facebook ca să nu vadă comportamentul agresiv al susținătorilor fanatici al blocului ACUM. „Ați pierdut ultimul gram de bun simț când ați început să scriți la prieteni, la familie, e ridicol! Încălcați orice principii ale democrației cu un astfel de comportament.”

Igor Cereteu se întreabă, de ce părerile diasporei, care numără câteva sute de mii de oameni trebuie să treacă care filtre? Acesta se mai întreabă, de ce nu poate fi diaspora independentă ca să aibă proprii reprezentanți în Parlament. „Faptul că nu s-au regăsit oameni din diasporă pe listele blocului ACUM, reiese că acestora nu le pasă.”

Acesta mai spune că „zombarea” de care dau dovadă un număr mare de reprezentanți ACUM în momentul de față dă dovadă de lipsă de pluralism de opinie în cadrul formațiunii politice, lucru periculos pentru societate. „Oamenii trebuie să aibă dreptul la libera expunere. Nu trebuie să fie așa ca atunci când cineva se expune, sar toți trollii în capul acestuia. Doar dezbinați cu astfel de fapte. Oamenii trebuie să fie ascultați, trebuie să existe un dialog. Nicidecum nu trebuie să fie oamenii huiduiți precum ați făcut voi”.

Amintim că Igor Cereteu, un reprezentant activ al diasporei și un participant la fel de activ la protestele opoziției a postat pe profilul său de Facebook o postare video prin care a criticat decizia Maiei Sandu de a candida pe circumscripția 50 care ar fi trebuit să fie reprezentată de un membru al diasporei.

https://www.facebook.com/igor.cereteu.96/videos/2233642343627117/

Обсудить

ВЫБОРЫ В ПАРЛАМЕНТ МОЛДОВЫ 24 ФЕВРАЛЯ 2019 ГОДА

В феврале 2019 года состоятся выборы в Парламент Молдовы по смешанной системе. Половина депутатов будет избрана по партийным спискам, и половина по одномандатным округам. В этом разделе собраны все новости и вся информация по данным выборам.