Президент вновь выдвинула кандидатуру Натальи Гаврилица на пост премьера

Президент Республики Молдова Майя Санду вновь выдвинула кандидатуру Натальи Гаврилица на пост премьер-министра. Об этом глава государства заявила несколько минут назад по завершении консультаций с парламентскими фракциями, передает МОЛДПРЕС.

Материал

Комментарии 3

Войти
 • # Bob
  Социки переусердсвовали. Украли собственную шапку. Так и мозги можно простудить. Если они есть.
 • # Mars
  „Ceea ce a întreprins astăzi PSRM că a acumulat semnături, nu se încadrează în prevederile regulamentului Parlamentului adoptat prin lege organică. Deci este o ficțiune și o tentativă de a înconjura prevederile legale”, este declarația expertului în drept constituțional, Alexandru Arseni

  https://www.jurnal.md/ro/news/8c770ab421e628aa/expert-constitutional-despre-majoritatea-parlamentara-psrm-sor-este-o-tentativa-de-a-inconjura-prevederile-legale.html
 • # Mihail Rusu
  Вот мнение бывшего Прокурора г.Кишинева И.Дьякова

  PREȘEDINTELE MAIA SANDU A PROCEDAT LEGAL.
  Eri,12.02.2021,în procesul examinării cererii de acordare a votului de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu N.Gavriliță,Președintele Parlamentului Zinaida Greceanâi intenționat,cu scopul creării unei majorități parlamentare,a părăsit locul de muncă.
  În acest scop,acționând prin înțelegere prealabilă cu președintele PSRM I.Dodon Z.Greceanâi a întocmit un proces verbal din numele deputaților tuturor fracțiunilor parlamentare și,prin abuz de serviciu i-a invitat pe liderii fracțiunilor parlamentare în biroul său de serviciu,făcând presiuni asupra lor pentru a formaliza o majoritate parlamentară.
  Acumulând în mod abuziv semnăturile a 54 deputați ai parlamentului Zinaida Greceanâi ilegal a permis liderului fracțiunii PSRM d.Furculiță să anunțe în ședința Plenului Parlamentului,care examina cererea acordării votului de încredere guvernului Gavriliță despre «formarea unei majorități parlamentare.
  În acest caz au fos încălcate mai multe prevederi legale:
  -fracțiunile parlamentare trebuiau să examineze chestiunea despre formarea unei majorități parlamentare în ședințele membrilor fracțiunilor separat,despre ce să întocmească fiecare procese verbale al ședințelor fracțiunilor cu indicarea datei,orei,numărul participanților și votanților.
  -procesele verbale ale fracțiunilor parlamentare de formare a maiorității parlamentare trebuiau prezentate în Plenul Parlamentului pentru examinare,care trebuia să emită o hotărâre în acest sens.
  Deaceia,Președintele M.Sandu corect n-a luat în calcul ficțiunea,numită listă de formare a unei majorități parlamentare.
  Reeșind din cele expuse consider,că Decretul Președintelui M.Sandu despre desemnarea doamnei N.Gavriliță în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru al R.Moldovei este legal.
  Să nu ne jucăm „de-a țara-N bunghi!“

Другие материалы рубрики