Новости

Назад

Vama Leușeni are, în sfârșit, VECEURI DECENTE: Noile blocuri sanitare, date în exploatare

„Rușinea” care marca cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei moldo-române va rămâne o amintire urâtă.
Vama Leușeni are, în sfârșit, VECEURI DECENTE: Noile blocuri sanitare, date în exploatare

Două blocul sanitare noi, la intrarea și ieșirea din R. Moldova, au fost date ieri în exploatare la Postul vamal Leușeni.

Noile blocuri sanitare au fost construite timp de câteva luni de la zero și au costat Serviciul Vamal, potrivit contractului încheiat cu firma „KVM Cons” în septembrie 2018, peste 1,76 de milioane de lei.

Pe sensul de ieșire din R. Moldova, noul veceu este situat vizavi de cel vechi, lângă fosta cafenea din Vama Leușeni. Celălalt, de la intrarea în R. Moldova, se află lângă unul dintre magazinele „duty free”.

Gresia, lavoarele și vasele de toaletă sunt noi, fiind amenajat și un compartiment special pentru persoanele cu necesități speciale și rampe de acces. De asemenea, acestea sunt dotate cu calorifere și boilere.

Șefa Serviciului de presă de la Serviciul Vamal, Cristina Rău, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că, în această săptămână, mai urmează a fi date în exploatare și blocurile sanitare de la Postul vamal Giurgiulești.

Potrivit contractului semnat de autoritate cu aceeași firmă, noile veceuri de la Giurgiulești au costat aproape un milion de lei.

Potrivit Cristinei Rău, proiectul privind construcția și reabilitarea blocurilor sanitare la posturile vamale la frontiera Republicii Moldova prevede modernizarea a 23 de astfel de obiective în total. Până acum au fost date în exploatare șase blocuri sanitare, restul urmând a fi reabilitate la frontiera moldo-ucraineană.

Costul total al acestui proiect, lansat în anul trecut, este de 5,9 milioane de lei.