Политика

Назад

Igor Dodon: Chirtoaca isi joaca rolul sau traditional

Cum era si de asteptat, Dorin Chirtoaca iarasi joaca rolul sau traditional – cel de victima. Iar mesajul nepotului liberal este acelasi de acum 4-5 ani – un mesaj ideologizat, anticomunist si unionist.
Igor Dodon: Chirtoaca isi joaca rolul sau traditional

Este un proverb moldovenesc – a se bucura ca nerodul de praznic. Am impresia ca Dorin Chirtoaca se bucura in acelasi mod de tot felul de campanii negative impotriva sa, care-i ofera prilej pentru victimizare si pentru a polemiza pe alte teme decit problemele reale ale Chisinaului.

Noi cunoastem aceasta tactica perfida a lui Chirtoaca, de a se autovictimiza, de a-si deplinge situatia si de a da in permanenta vina pe altii, de aceea din start am evitat sa iesim cu invinuiri si atacuri impotriva lui, am evitat si campanii negative. Am si declarat nu o singura data, ca oponentii mei in acest scrutin sunt problemele Chisinaului, iar eu vin cu solutii concrete, nu cu demagogie.

Deci, ii recomand domnului Chirtoaca sa dea drumul la aerul din piept, sa-si potriveasca mai bine ochelarii pe nas si sa se uite atent in jur, la haosul din municipiu. Si ii propun sa polemizam pe marginea problemelor reale, nu pe marginea unor probleme virtuale, politizate.

Cit priveste campania negativa la care se refera Dorin Chirtoaca, eu ma disociez de ea, pentru ca eu am campania mea, pe care am lansat-o in Joia Curata, o campanile deschisa, pozitiva, cu solutii.

Si regret ca diverse jocuri electorale, care pina la urma nu se stie pe cine mai mult avantajeaza in acest scrutin, creeaza motive pentru acuzatii impotriva mea.

Lasati deoparte armele, stimati contracandidati, avem nevoie de ordine in Capitala, nu de confruntari agresive si razboaie psihologice.