Общество

Назад

Dorin Chirtoacă ascunde accidentul provocat în noaptea de 22 aprilie 2011 în care a rănit un tânăr de 25 ani

Candidatul PL la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă a rănit grav un om într-un accident de maşină. Infracţiunea a fost, însă, muşamalizată de Chirtoacă în complicitate cu Poliţia Rutieră şi medicii de la urgenţă.
Dorin Chirtoacă ascunde accidentul provocat în noaptea de 22 aprilie 2011 în care a rănit un tânăr de 25 ani

Accidentul a avut loc la 22 aprilie, 2011, în jurul orei 03.30, pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, 2/2, sectorul Ciocana din Chişinău. Automobilul de serviciu al Primăriei municipiului Chişinău, marca „Toyota Camry” de culoare neagră şi cu numărul de înmatriculare C LI 162, la volanul căruia se afla Dorin Chirtoacă, deplasându-se cu viteză excesivă, a accidentat un tânăr în vârstă de 25 de ani, care traversa regulamentar strada. În urma loviturii, tânărul a suferit fracturi la un picior şi multiple leziuni. Persoana rănită de către Chirtoacă se numeşte Cuzmenco Anatol şi este născut în 1986. Aceste locuieşte în Chişinău pe strada M. Sadoveanu, nr. 2, apartamentul 23.

Martorii accidentului au fost şi patru tineri, care treceau în acel timp cu o maşină BMW pe strada Mircea cel Bătrân. Şoferul autoturismului BMW, este Ion Mihalachi, coproprietar al spălătoriei auto de pe strada Vadul lui Vodă, 62/2, din Chişinău.

Nu este clar de ce patrula Poliţiei Rutiere, sosită la locul accidentului, nu a documentat cazul, dar doar a escortat BMW – ul cu rănitul la spital. Acolo, Chirtoacă s-a înţeles cu medicii de la urgenţă ca să înregistreze accidentul ca o cădere de la înălţime a tânărului, în urma căruia şi-a rupt un picior.

Chirtoacă s-a înţeles cu victima să nu facă public cazul, contra unei sume de bani, iar lui Ion Mihalachi, i-a făgăduit că îi va rezolva toată documentaţia de autorizare de funcţionare a spălătoriei auto.

Marcel DARIE anunţă că nu va lăsa acest caz fără investigaţie şi reconfirmă că va fi şi în continuare cu ochii pe respectarea legii în Primăria Chişinău.

www.darie.md