Ivan [Ivan Turbinca] Turbinca

 • #
  «Deaceia, accentele puse în diverse dialoguri media la subiectul abordat determină existenţa a unei probleme extrem de importante pentru societate: este actualul Parlament legal sau nu? Deţine oare corpul de deputaţi a Parlamentului Republici Moldova competenţa legală sau nu?»
  Problema este urmatoarea, ca nu este uzurpare a puterii pina chind Curtea Constitutionala nu a dat astfel de veridict. Dar clar este pentru toti, ca nici opozitia nu sa adresat cu asa cerere, insamna ca nu este incalcare si punctum. Cu atit mai mult. la putere se afla o cooalitie formata din trei partide, ce evident nu se poate socoti uzurpare. Mai degraba se poate constata, ca se maninca intre ei, perzind increderea celor care eau votat, in loc sa promoveze reforme,sa indeplineasca promisiunile electorale, sa scoata in vizorul publicului dosrele «grele» prafuite prin mesele organelor de forta si drept, de curatit din interior Procuratura si sistemul judecatoresc, ca societatea sa recapete increderea, ca in RM toti sunt egali in fata Legii, se poate face dreptate si pentru cei saraci si neputeinciosi. Acest termen ca uzurpare, putea fi dat guvernarii comuniste de 8 ani, chind in Stat conducea de-facto o singura persoana -Vladimir Voronin. Indicatiile lui se executau de toate organele puterii in Stat, inclusiv si in Parlamentul RM.
 • #
  Da unde sunt comentariile precedente?
 • #
  D-l Kuciuk a reflectat detailat latura pesimista a economiei nationale si saraciei populatiei RM. Foarte multa deznadejde in materialul autorului, dar nu sunt propuse solutii pentru a esi din impas, pentru a indemna clasa politica chit si societatea civila la actiuni concrete, pentru a renova economia reala, pentru a stopa plecarea tineretului masiv din tara, pentru a organiza si oferi noi locuri de munca. chit si masuri de micsorarie la maximum a nivelului de coruptie, mai ales in sistemul de forta si drept. Dupa cum imi spunea nu demult un judecator in virsta, ca trebue de schimbat: din judecatori — 60%; din procurori — 70%. Oamenii au perdut increderea, ca in RM se poate de facut dreptate adresinduse in Procuratura sau Judecata. Putin naivi mai cred in asta… Aceasta e o catastrofa pentru societate....ca pilda e farsa cu judecatoriile economice la Curtea Constitutionala, cuvintele sunt de prisos. Structurile corupte prin judecatorii loiali lor, conduc si impart averea tarii, chit si averi apartinind deja persoanelor private. Incotro mergem ??? Ce trebue sa ajungem din nou ca fiecare sa-si faca singur dreptate ca in timpul anilor 90 ??? De invinuit conducerea de azi in toate, consider ca este gresala, dar asta nu insamna ca au facut tot ce este in puterile lor, ce au promis inainte de a se aseja in fotoliile puterii. Tot carcasul guvernarii sa format masiv in timpul conducerii comuniste, dar ca sa fie facut schimbari, cei onesti si patrioti ai neamului, trebue sa aiba incredere ca nu o sa fie rasturnare a situatiei politice din RM. Consider, ca vectorul europian al Moldovei, trebue activ sa fie promovat mai departe.